Generalforsamling og enstemmighed

  • Opdateret 27. juni 2022

Spørgsmål

Kære BOLIGadvokat

I 2020 stemte vi til en generalforsamling om at få lov til at købe og derved udnytte et ubenyttet tagareal over vores eksisterende lejlighed (ingen stemte imod).

Det valgte alle med lejlighed på øverste etage selvfølgelig at benytte. Det drejer sig om 6 lejligheder, og vi er en lille ejerforening med ca. 15 lejligheder. Vi købte loftarealet og overførte det aftalte beløb til ejerforeningen.

Det skal lige nævnes, at de enkelte arealer udgør mindre end 4,5 kvm, så der skal ikke bruges en byggetilladelse fra København kommune.

Nu står vi i 2022 med færdig renoveret lejligheder/hemse og mangler kun at få tinglyst vores hemse. Vi har haft en landinspektør ude og gøre sit arbejde.

Det er her, hvor vi er støt på problemer. Vores boligadministrator, som skal godkende tinglysningen, siger, at de nye hemse kommer til at give en værdiforringelse på de andre lejligheder. Han henviser til, at deres værdi kommer til at falde med 1-3% pga. forandring i fordelingstal og vi derfor skal stemme til en generalforsamling om dette igen?

Kan det være rigtigt? Og hvordan vil processen være herfra?

Svar

Kære Spørger

Tak for dit spørgsmål.

Svaret afhænger af, hvad der fremgår af vedtægterne for jeres ejerforening.

Men det er min erfaring, at beslutninger, hvorved der ændres på fordelingstallene i ejerforeningen, kræver enstemmighed på generalforsamlingen.

Enstemmighed betyder at alle skal stemme for – og at alle skal afgive en stemme.

Højesteret har i februar 2021 taget stilling i en meget lignende sag om netop dette, hvor Højesteret kom frem til, at beslutningen om frasalg af loftsarealer kræver enstemmighed. Du kan finde dommen på Højesterets hjemmeside, eller på dette link: https://domstol.fe1.tangora.com/New-S%C3%B8geside.31488.aspx?recordid31488=2066

Jeg vil anbefale dig at kontakte en BOLIGadvokat direkte, sådan at hun/han har mulighed for at gennemgå vedtægterne og give dig et konkret svar.

Med venlig hilsen

Ramus Lindsten

Dansk BOLIGadvokat, Nykøbing Falster