I mellemtiden kan du altid hente dine oplysninger her: 

 

BBR-oplysninger 

 

Energimærkning  

Tilstandsrapport 

  • Ved at købe en ejendomsdatarapport på Boligejer.dk.    

  • Kontakt sikkerhedsstyrelsen, hvis du har behov for at se din egen tilstandsrapport. 
     

Elinstallationsrapport 

  • Ved at købe en ejendomsdatarapport på Boligejer.dk.    

  • Kontakt sikkerhedsstyrelsen, hvis du har behov for at se din egen tilstandsrapport. 
     

Eftersyn- og Skaderapport 

  • Ved at købe en ejendomsdatarapport på Boligejer.dk.    

  • Kontakt info@sbst.dk, hvis du har behov for at se din egen eftersyn- og skaderapport. 
     

Ejendomsværdi 

 

Ejeroplysninger 

 

Salgsoplysninger 

Tinglysningsdokumenterne vil i Ejendomsdatarapporten bestå af nedenstående oplsyninger:

Hæftelser

  • Hæftelser viser de økonomiske forpligtelser, der er registreret på ejendommen. Disse oplysninger er nødvendige for at vurdere ejendommens økonomiske byrder og sikre, at der ikke er ukendte krav på ejendommen. Hæftelser kan påvirke ejendommens værdi og belåningsmulighed.

 

Adkomster

  • Adkomster i Tingbogen omhandler, hvordan ejendommens nuværende ejer har erhvervet ejendommen, for eksempel ved køb, arv eller gave. Disse oplysninger er registreret i tingbogen og dokumenterer ejerens ret til ejendommen.

 

Tingsbogsattest

  • En tingbogsattest er en udskrift af ejendommens registrering i tingbogen, som viser oplysninger om ejerforhold, hæftelser og servitutter. Den anvendes ofte som dokumentation ved køb og salg af ejendomme. Tingbogsattesten sikrer, at alle relevante oplysninger om ejendommens juridiske status er tilgængelige. Bemærk at denne tingsbogsattest er uofficiel og den officielle kan bestilles på Tinglysning.dk.

     

Servitutter

  • Servitutter beskriver de rettigheder og pligter, der kan være knyttet til ejendommen, eksempelvis adgangsrettigheder, byggebegrænsninger eller brugsrettigheder. Disse kan være pålagt for at beskytte naboer, fællesarealer eller offentlige interesser. Servitutter er juridisk bindende og kan have betydning for ejendommens anvendelse.
    • Servitutter kan opdeles i privatretlige rettigheder og offentligretlige rettigheder.
      • Privatretlige rettigheder er, når privatpersoner har tinglyst en ret over ejendommen.
      • Offentligretlige rettigheder er, når det er en myndighed, der har fået tinglyst en ret over ejendommen. Det kan fx være i form af en fredning af bygninger på ejendommen.
         

Bemærk: Efter digitaliseringen den 8. september 2009 bliver lokalplaner og byplanvedtægter ikke længere tinglyst. 

 

 

Hvis ejendomsskatterne stiger, kan boligejere indefryse stigningen som et lån, der som hovedregel først skal tilbagebetales, når ejeren sælger sin ejendom. Indefrysningen sker hos staten på lånebetingelser.  

Boligejer skal stille sikkerhed for betaling af lånet i form af en panteret på ejendommen. Sikkerheden opstår automatisk, når lånet stiftes, og pantet tinglyses ikke.

Køber skal derfor være opmærksom på, at der kan være oprettet eventuelle indefrysningslån.

Fra 2024 er det Skatteforvaltningen, der administrerer lånene, som kan til- og fravælges via ejers forskudsopgørelse. Lån, der er stiftet før 1. januar 2024, vil fortsat administreres af den kommune, hvor ejendommen er beliggende.

Ejendomsdatarapporten afspejler et øjebliksbillede. Vær opmærksom på, at indefrysningsbeløbet først fremgår af Ejendomsdatarapporten når lånet er beregnet og indlæst i lånesystemet – det sker i februar måned året efter indkomståret. Eksempelvis vil lån tilvalgt på forskudsopgørelsen for indkomståret 2025, først blive udstillet i Ejendomsdatarapporten fra og med februar 2026. Det vil derfor alene være allerede stiftede indefrysningslån, som fremgår af Ejendomsdatarapporten frem til lånene er beregnet og indlæst i lånesystemet. Det er i stedet muligt at se indefrysningsbeløbet på sælgers forskudsopgørelse (for det forudgående indkomstår). Allerede stiftede lån kan ses på boligskattelaan.skat.dk.

Hvis der er flere ejere, som har indefrysningsbeløb for ejendommen, vil disse fremgå som ét samlet beløb for ejendommen i Ejendomsdatarapporten. Den enkelte ejers samlede indefrysningsbeløb kan findes på boligskattelaan.skat.dk.

Kort om boligskattelån

Hvis din boligskat stiger, kan du ifølge Vurderingsstyrelsen indefryse stigningen med et lån. Dette lån skal først betales tilbage, når du sælger din bolig. Skulle ejendomsværdiskatten eller grundskylden stige, kan du med andre ord låne til stigningen. Læs mere her om Indefrysningslån

Visning af boligskattelån på boligskattelånskat.dk

Vurderingsstyrelsen melder om, at boligejerne kan nu logge ind på boligskattelaan.skat.dk og se de indefrysningslån og pensionistlån for 2024, der blev stiftet pr. 1. januar 2025. Når tillægslånene bliver oprettet i forbindelse med årsopgørelsen, vil de også fremgå af oversigten.

Pant som sikkerhed for pensionistlån

Vurderingsstyrelsen har ydermere opdateret siden om pensionistlån med yderligere information om skadesløsbrev herunder en beskrivelse af, hvornår pant i ejendommen kan rykkes, og hvordan man gør. I finder siden her: vurderingsportalen.dk/pensionistlån

Året 2023 har for alle danskere været endnu et år med krig, inflation og høje renter, men det har bestemt også været et år, hvor de fleste danskere har fulgt opmærksomt med, imens boligskattereformen blev udrullet. Det har også kunne mærkes det sidste halvår i ejendomshandlen, hvilket kan ses i stigningen af antal ejendomsdatarapporter bestilt

Vi har bestemt også fulgt med og vi har faktisk arbejdet hele året for at gøre vores system klar til alle de ændringer, som Boligskattereformen betyder for ejendomshandlen og dermed Ejendomsdatarapporten. Her ved årets udgang er vi vildt stolte over at stå med et modnet og robust system, der kan håndtere alle de nye ændringer fra den 11/01-2024! Det er dog desværre også et system, der mangler oplysninger i første omgang. Derfor har vi også valgt at give alle ejendomsdatarapporter 4 klip til genbestilling til at starte med i 2024, så bestillere gratis kan få tilføjet oplysninger med, når der kommer hul igennem.  

Vi opfordrer alle til at downloade deres færdige rapporter for 2023 inden årsskiftet, da det tidligere system lukker 31/12-2024 kl. 23:59:59 og det ikke vil være muligt at hente eller genbestille dem. Vi er dog bevidste om, at der i disse tider er mange ejendomsdatarapporter, der ikke kan blive færdige grundet karensperiode for ejendomsskattebilletter/ejendomsbidragsbilletter og hvis du rammes af det, så vil du i det nye år vil kunne skrive til support@ejendomsdatarapport.dk, oplyse din rapportID og få PDF´erne tilsendt.  

I det nye år glæder vi os enormt til at åbne op igen den 11/01-2024 og vi vil stå klar med et system, hvor BFE-nummer (Bestemt Fast Ejendom) vil være den nye ejendomsidentifikationsnøgle, som vi alle skal lære at kende. Udover arbejdet med et system, der kan håndtere BFE-nummer, så har vi også arbejdet med at formidle artikler, der vil blive publiceret på Boligejer.dk og onboarde vores kundesupport, så I fortsat vil kunne få den hurtige og kyndige hjælp, som I kender fra i dag. 

Vi starter året ud med, at alle skal oprette en fastkundeaftale på ny og registrere sin medarbejdersignatur. Udover det, så er forhåbningen, at vi er klar fra start af og det vil være en problemfri overgang. Ellers ser vi ind i et år, hvor der skal arbejdet intensivt med at hurtigst muligt tilføje alle de oplysninger, der ikke er med fra start. Derudover har vi også spændende planer for nye værktøjer og nyt indhold, som vi løbende vil opdatere jer på! 

Husk derfor er at abonnere på vores nyhedsbrev og følg med i vores nyheder. 

Vi ser frem til et spændende år. 

Glædelig jul og godt nytår!  

Danske boligadvokater svarer på juridiske spørgsmål i forbindelse med bolighandel.

Eksperterne svarer gratis på spørgsmål inden for 5 hverdage. I forbindelse med helligdage og højtider samt i sommerferieperioder må der forventes en længere svarfrist.

Svarene fra eksperterne bliver som udgangspunkt udarbejdet som generelle svar på typiske spørgsmål inden for ekspertens område. Ved mere specifikke spørgsmål henvises til yderligere, personlig rådgivning.

Læs om vores behandling af dine personoplysninger og dine rettigheder.

 Danske BOLIGadvokater

Se tidligere stillet spørgsmål og svar


Du kan her se de spørgsmål der tidligere er stillet til Danske BOLIGadvokater og deres tilhørende svar

Se alle spørgsmål/svar

Du kan stille spørgsmål til Danske BOLIGadvokater her:

CAPTCHA
Indtast tegnene som vises på billedet.
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske, og for at forhindre automatisk indsendelse af spam.

Advokater

Alexander May-Worre
Kerneområder er rådgivning om boligkøb, fejl og mangler ved fast ejendom, tvister samt sager om skimmelsvamp.

Se ekspertens hjemmeside
Se Tidligere Indlæg fra eksperten

Cecilia Nakskov Veistrup
Kompetenceområder: køb- og salg af fast ejendom, andelsbolig- og ejerforeningsforhold, mangler ved fast ejendom, erhvervs- og boliglejeret, entrepriseret, retssager.

Se ekspertens hjemmeside
Se Tidligere Indlæg fra eksperten

Dennis Holm Pedersen
Rådgivning ved køb eller salg andelsbolig, hus, lejlighed eller anden fast ejendom samt testamente og ægtepagter.

Se ekspertens hjemmeside
Se Tidligere Indlæg fra eksperten

Erik Turley
Rådgivning om køb af fast ejendom, Lejeforhold, Entrepriseret og Retssager

Se ekspertens hjemmeside
Se Tidligere Indlæg fra eksperten

Henrik Palmkvist
Specialeområder er: Køb og salg af fast ejendom, Andelsbolig- og ejerforeningsforhold, Entrepriseret, Mangler ved fast ejendom, Lejeret og retssager.

Se ekspertens hjemmeside
Se Tidligere Indlæg fra eksperten

Rasmus H. E. Agathon
Primære arbejdsområder er: retssager, fast ejendom, entrepriseret, insolvens, strafferet, dødsboer, skilsmisse og bodeling.

Se ekspertens hjemmeside
Se Tidligere Indlæg fra eksperten

Rasmus Lindsten
Kerneområder er retssager, fast ejendom, insolvens og generel erhvervsret.

Se ekspertens hjemmeside
Se Tidligere Indlæg fra eksperten

Thomas Damsholt
Rådgivning om køb af fast ejendom, herunder også entreprise- og byggesager samt finansieringsrådgivning.

Se ekspertens hjemmeside
Se Tidligere Indlæg fra eksperten