Ødelagt vindue

  • Opdateret 18. oktober 2021

Spørgsmål

Jeg er ejer af en taglejlighed i en lille ejerforening.

For ca. 18 år siden fik vi installeret nyt tag og efterfølgende har jeg haft problemer med regnvand, som samler sig under mit vindue.

Dette betyder at regnvandet i årevis er trængt gennem vinduet og har ødelagt dette.

Jeg har i knap 17 år gjort min ejerforening opmærksom på fejlen, men de har ignoreret mine henvendelser om problemet gennem årene.

Nu er der kommet en ny ejer ind i bestyrelsen, som har insisteret på at skaden skulle undersøges - og det er nu bekræftet at problemet skyldes byggesjusk.

Ejerforeningen skal betale for at rette op på fejlen på taget - men nu er spørgsmålet om hvem der skal betale for udskiftning af mit ødelagte vindue.

Ifølge vores vedtægter, så hæfter den enkelte ejer for udskiftning af vinduer, men i dette tilfælde er mit vindue ødelagt pga. ejerforeningens forsømmelse.

Er det mig eller ejerforeningen, som skal betale?

Svar

Kære Spørger

Udgangspunktet er, at ejerforeningen skal betale for at udskifte det ødelagte vindue, da man ikke har reageret på dine indsigelser.

Problemet er dog at der er gået meget lang tid og at du nok burde have insisteret på en løsning tidligere, så vinduet ikke nåede at blive ødelagt. Så du kan selv komme til at hænge på denne udgift.

Men prøv at overbevise ejerforeningen om at de bør betale.

Med venlig hilsen,

Thomas Damsholt

Dansk BOLIGadvokat, Kgs. Lyngby