Sommerhus dispensation ifm. skilsmisse

  • Opdateret 17. november 2020

Spørgsmål

Hej

Vi bor i et sommerhus på helårs basis med dispensation fra kommunen grundet min mands helbredsforhold.

I tilfælde af skilsmisse må jeg som hans kone overtage sommerhuset og bo der helårs?

Jeg er ikke pensionist, vi har haft/boet i huset i 5 år.

På forhånd tak for svar.

Svar

Kære Spørger

Hvis I bliver skilt, og din mand fraflytter huset, er udgangspunktet, at du ikke kan fortsætte med at anvende huset til helårsbeboelse. Kommunen har imidlertid mulighed for at udstede dispensation til dig. Jeg kan ikke udtale mig chancerne for, at kommunen vil godkende en ansøgning herom. Et forsigtigt gæt er, at det ikke vil blive godkendt, men det afhænger helt af den konkrete kommune, dens interesser og områdets karakter.

Jeg har forstået, at I benytter huset til helårsbeboelse på en dispensation. Forholdt det sig sådan, at I benyttede huset til helårsbeboelse som følge af, at din mand er pensionist, hvilket i så fald giver jer en lovbestemt ret hertil, ville du i tilfælde af, at din mand gik bort, have ret til at fortsætte anvendelsen til helårsbeboelse. Denne ret gælder dog ikke ved skilsmisse, men også i sådan en situation er der mulighed for at opnå dispensation af kommunen.

Med venlig hilsen / best regards

Henrik Palmkvist
Dansk BOLIGadvokat, København Ø

Dette spørgsmål er besvaret af:

Henrik Palmkvist
Specialeområder er: Køb og salg af fast ejendom, Andelsbolig- og ejerforeningsforhold, Entrepriseret, Mangler ved fast ejendom, Lejeret og retssager.

Se Tidligere Indlæg fra eksperten