Udlejning til datter og svigersøn

  • Opdateret 15. november 2019

Spørgsmål

Min datter og svigersøn (som på nuværende tidspunkt er hjemmeboende hos mig de er begge 19 år og modtager statens uddannelsesstøtte) jeg sidder selv til leje i et hus og udgiften dertil er blevet for høj. Vi har denne mulighed at jeg kan leje 1. sal ud som værelser til dem, min udlejer siger at jeg selv skal leje det ud og har fået en kontrakt fra ham som jeg selv skal udfylde som værelse udlejning. Spørgsmål er, kan jeg det? Og kan de begge få udeboende takst fra deres uddannelsesstøtte. Jeg selv er på flexjob ydelse ?? Håber i kan være mig behjælpelig med mit spørgsmål.

Svar

Kære Spørger,

Idet du angiver, at din udlejer har accepteret, at du til din datter og svigersøn videreudlejer værelser, er der ikke juridisk set noget der skulle forhindre en sådan udlejning. Det afgørende er således, at din udlejer har accepteret.

I forhold til om der ved en sådan udlejning kan opnås uddannelsesstøtte som udeboende, ligger dette udenfor mit kompetenceområde at besvare. Men jeg vil henvise jer til at kontakte Borgerservice i den henseende, da de burde kunne være behjælpelig med en afklaring eller om ikke andet henvise til rette vedkommende.

Med venlig hilsen

Rasmus H. E. Agathon

Dansk BOLIGadvokat, Frederiksberg

Dette spørgsmål er besvaret af:

Rasmus H. E. Agathon
Primære arbejdsområder er: retssager, fast ejendom, entrepriseret, insolvens, strafferet, dødsboer, skilsmisse og bodeling.

Se Tidligere Indlæg fra eksperten