Udskydelse af ejendomsvurdering

  • Opdateret 15. november 2019

Spørgsmål

Hej

Jeg har netop erfaret at de nye bolig vurderinger er udskudt til 2024. Sagen er at vi bygger nyt hus på grund, hvor vi har nedrevet det eksisterende hus som vi har ejet i 3.5 år. Vores nye hus er indflytningsklar sidst i November 2019.

Hvilken vurdering vil vores nye hus få, nu hvor vurderingerne er udskudt til 2024?

Vil den gamle vurdering så køre videre?

På forhånd mange tak for jeres svar.

Svar

Kære Spørger

Hvis der ikke er sket større ændringer på ens ejerbolig, foretages der ikke ny offentlig ejendomsvurdering af ens bolig før det nye vurderingssystem træder i kraft. Indtil da gælder ejendomsvurderingen fra 2011.
Er der imidlertid foretaget større ændringer på din ejerbolig eller tale om nybyggeri, kan/vil Skattestyrelsen foretage en omvurdering af ejendommen.
Omvurderingen foretages dog fortsat i henhold til 2011-ejendomsvurderingerne, da der ikke er fremkommet nyt vurderingssystem.
Man skal være opmærksom på at ejendomsværdiskatten kan ændre sig i forbindelse med omvurderingen, idet ejendommen har ændret sig, hvorfor jeg vil forslå dig/jer at tage kontakt til Skattestyrelsen for at få viden om, hvorvidt jeres ejendom er blevet omvurderet eller skal omvurderes som følge af ombygningen/opførelsen af nyt hus.

Med venlig hilsen

Erik Turley
Dansk BOLIGadvokat, Hillerød

Dette spørgsmål er besvaret af:

Erik Turley
Rådgivning om køb af fast ejendom, Lejeforhold, Entrepriseret og Retssager

Se Tidligere Indlæg fra eksperten