Ulovlige el-installationer

  • Opdateret 30. september 2019

Spørgsmål

Kære Danske Boligadvokater

I forbindelse med at jeg skal sælge min andel, har jeg fået lavet et el-tjek, som har identificeret flere af de præcis samme fejl, som jeg havde fået vide var blevet udbedret, da jeg overtog lejligheden for 1½ års tid siden. Jeg har gjort administrationen i min andelsforening opmærksom på, at de tilsyneladende ikke har fået udbedret de fejl, der skulle udbedres ifm. at jeg købte lejligheden. De har tilsendt mig en rapport, hvoraf det fremgår, at el-installationerne er blevet godkendte, og at de dermed har været i god tro, da de overdrog lejligheden til mig, selvom de nu godt kan se, at den dokumentation de har modtaget har været urigtig. De holder hårdnakket på, at det ikke er deres problem, at de har videregivet ukorrekte oplysninger til mig - og at jeg nu hænger på regningen for at få udbedret de ulovlige el-installationer. Kan det virkelig passe, at administrationen kan fraskrive sig al ansvar for de ulovlige el-installationer, fordi de har været i god tro og at det nu er mit problem, at jeg har været i mindst lige så god tro?

Svar

Kære Spørger

Således som du beskriver sagen, bør du bede andelsboligforeningen om at dokumentere at de har ladet en el-installatør udbedre fejlene. Så vidt jeg forstår er det sket.

Hvis denne dokumentation foreligger, kan du rette kravet mod el-installatøren, hvilket du bør gøre, da man næppe kan laste andelsboligforeningen for el-installatørens arbejde.

Med venlig hilsen

Thomas Damsholt
Danske Boligadvokater, Lyngby

Dette spørgsmål er besvaret af:

Thomas Damsholt
Rådgivning om køb af fast ejendom, herunder også entreprise- og byggesager samt finansieringsrådgivning.

Se Tidligere Indlæg fra eksperten