Vandskade i ejerlejlighed

  • Opdateret 29. april 2021

Spørgsmål

Hej Danske BOLIGadvokater

I min venindes ejerlejlighed er der opstået en vandskade fra røret tilsluttet vaskemaskinen bagom. Røret er vertikalt.

Der har været forsikringsagent hen og kigge fra ejerforeningsforsikring, og de sagde, at hun ikke skal bekymre sig, da det hele er dækket.

Nu har ejerforeningen sendt min veninde en regning på 10.000 kr. i selvrisiko. Derudover siger de, at røret er forkert monteret, og at hun derfor skal betale. De har i relation hertil sagt, at hun kan henvise til den forrige ejer for afdækning.

Kan de gøre det?

Ejerforeningsforsikringen har jo sagt noget andet til hende i samtalen?

Ligeledes er hun ikke blevet informeret om, at hun skal betale en selvrisiko for ejerforeningsforsikring, inden de begyndte på arbejdet.

Svar

Kære Spørger

Hvis der er tale om en ulovlig tilslutning, kan ejerforeningen kræve deres tab dækket af din veninde.

Hvis ikke tilslutningen er decideret ulovlig, mener jeg ikke at ejerforeningen kan kræve beløbet betalt.

Selvom det er en ulovlig tilslutning, kan det blive vanskeligt at gøre den forrige ejer ansvarlig for selve skaden.

Med venlig hilsen

Thomas Damsholt
Dansk BOLIGadvokat, Kgs. Lyngby

Dette spørgsmål er besvaret af:

Thomas Mark Damsholt
Jeg rådgiver om køb, salg og investering i fast ejendom og har gennemført mange handler. Boligområdet er i konstant udvikling. Det behøver du dog ikke interessere dig for, for det gør jeg for dig! Det, du som boligkøber først og fremmest skal sørge for, er at tilføje advokatforbeholdet, inden du skriver under på købsaftalen. Det er det første, jeg minder dig om, når du henvender dig til mig. Så kan jeg nemlig hjælpe dig med at ændre på vilkårene for handlen eller tilføje skærpede krav, inden bordet fanger.

I alle bolighandler går jeg i dybden med de oplysninger, der findes om ejendommen. Jeg sørger for at stille de rigtige spørgsmål til boligen og til jeres indbyrdes økonomiske forhold, når I er et par, der køber bolig sammen.

Se Tidligere Indlæg fra eksperten